طراحی تک رنگ و دورنگ

 

چاپ افست از قاعده محدوده رنگی CMYK تبعیت می کند. به همین دلیل برای چاپ به ازای هر کانال رنگی باید یک زینک تهیه شده، و با مرکبی به همان رنگ، عملیات چاپ انجام شود. پس برای یک کار تمام رنگی (چهاررنگ) به چهار زینک، و برای یک کار دو رنگ به دو زینک نیاز داریم. برای درک بهتر مفهوم کانال رنگی، در فتوشاپ پالت Channels را به دقت بررسی کنید:

راهنمای طراحی چاپ تک رنگ و دورنگ

با کلیک بر روی هر یک از کانال های رنگی، در پالت Channels یک طرح سیاه و سفید به شما نمایش داده می شود که در حقیقت همان طرح زینک مورد نظر است. مثلاً اگر روی کانال Cyan کلیک کنید، طرح زینک آبی به شما نمایش داده می شود:

راهنمای طراحی چاپ تک رنگ و دورنگ

با توجه به آنچه در مطلب قبلی گفته شد، طرح ما باید به نحوی باشد که نهایتاً یک زینک برای چاپ داشته باشیم. پس باید بدون توجه به این که در پایان، کار شما با چه رنگی چاپ خواهد شد، یک فایل CMYK مطابق دستورالعمل های قبلی ایجاد نموده و فقط با استفاده از یکی از کانال های رنگی مثلاً Black شروع به طراحی کنید. سپس در زمان سفارش رنگ مورد نظر خود را از جدول رنگ مهراد انتخاب نموده و کد آن را به هنگام سفارش به ما اعلام کنید. (لطفاً حتماً جدول رنگ چاپ مهراد را از کارشناسان فروش دریافت نمایید.)
در این صورت اولاً ما از فایل شما (باتوجه به نحوه طراحی درست) یک زینک تهیه می نماییم، و ثانیاً پس از ساخت رنگ مورد نظر شما را با ترکیب کردن مرکب های مختلف، آن را درون دستگاه چاپ ریخته و کار شما را چاپ می کنیم. نکته قابل تذکر این که چون باید رنگ مورد نظر شما با ترکیب کردن مرکب های مختلف ساخته شود، رنگ کار چاپی نهایی با درصدی اختلاف رنگ نسبت به آنچه مدّ نظر شماست خواهد بود.

 

راهنمای طراحی چاپ تک رنگ

تذکر مهم: برای کنترل این که فایل تک رنگ شما درست بر اساس نکات فوق طراحی شده، در پایان طراحی باید در پالت Channels روی سایر کانال های رنگی بدون استفاده، کلیک کنید و شاهد یک تصویر کاملاً سفید و خالی باشید.



نحوه طراحی برای سفارش چاپ دو رنگ:

پیرو آنچه در دو مطلب قبل توضیح داده شد، در طراحی کار چاپی دورنگ نیز باید فقط از دو کانال رنگی استفاده کرد. این دو کانال رنگی به صورت دلخواه از میان 4 کانال اصلی Y، M، C یا K و ترجیحاً از بین رنگ های نزدیک به کار نهایی انتخاب می شوند.

به عنوان مثال برای چاپ یک سربرگ با استفاده از دو رنگ طلایی و سورمه ای، کافیست پس از ایجاد یک فایل CMYK، در هر جا به رنگ طلایی نیاز داشتید به جای آن درصدی از رنگ زرد  (C=0 ، M=0 ، Y<100 ، K=0) و هر جا به رنگ سورمه ای نیاز داشتید، به جای آن از درصدی از رنگ مشکی  (C=0 ، M=0 ، Y=0 ، K=100) استفاده کنید. سپس از بین رنگ های جدول رنگ ارائه شده، کد رنگ مورد نظر خود را جهت جایگزین شدن هر یک از کانال ها در فرم سفارش اعلام نمایید.

 

چاپ دو رنگ

چاپ دو رنگ

 

در صورتی که بیننده نیاز به مشاهده نمونه نهایی روی مانیتور داشت، می توانید ابتدا از رنگ های مدّ نظر وی (در مثال فوق همان نارنجی و سورمه ای) استفاده نموده و پس از اتمام طراحی نسبت به تفکیک رنگ ها (در مثال فوق همان زرد و آبی سایان) اقدام نمایید. هرگز فراموش نکنید که در نهایت فضای کار خود را کاملاً به همان دو رنگ محدود نمایید.

راهنمای طراحی چاپ دو رنگ

 

تذکر مهم: همواره سعی کنید بخش های مختلف طرح کار دورنگ شما از هم تفکیک شده باشد. همچنین به هیچ وجه از رنگ های ترکیبی استفاده نکنید. یعنی در مثال فوق در نهایت شما باید یا درصدی از رنگ black ببینید و یا درصدی از رنگ Yellow. نه اینکه با ترکیبی از هر دو را داشته باشید.

تذکر مهم 2: چون اغلب سفارشات چاپ دورنگ روی کاغذ تحریر چاپ می شود (مانند سربرگ، پاکت و ...) پس از چاپ رنگ اول، کاغذ به دلیل خیس شدن کمی کوچک می شود، و چاپ رنگ دوم، با کمی انحراف و نابجایی انجام می شود. پس بهتر است بخش های مختلف طرح، طوری باشد که این نابجایی، اثر چندانی روی کار نگذارد. (مانند طرح نمونه فوق که بخش های مختلف در هیچ جای آن به هم چسبیدگی دقیق ندارد)

● یادآور می شویم هر گونه خسارت ناشی از عدم رعایت دستورالعمل فوق فقط متوجه سفارش دهنده خواهد بود. همچنین به دلیل حجم بالای سفارشات در زمان دریافت سفارش این گونه فرض می شود که طراح فایل ارائه شده نکات فوق را در طرح خود در نظر گرفته و بنابراین هیچ گونه نظارت و تغییری در فایل ارسالی شما، انجام نخواهد گردید.

 

شماره تماس با مجموعه چاپ مهراد :
031 - 34151 (30 خط ویژه)